A csapatmunka kulcsfontosságú a siker eléréséhez, de előbbihez viszont az is kell, hogy a kollégák mint emberek is szeressenek együtt lenni. A csapatépítő programok hozzásegíthetik a cégeket ehhez a célhoz, de nem mindegy, hogy milyen csapatépítő helyszíneket választanak. 

 

Akár tél van, akár nyár, csapatépítésre mindig szükség van bizonyos időközönként. A mindennapi taposómalom kevés lehetőséget nyújt arra, hogy egy kicsit jobban megismerhessük kollégáinkat és lássuk az embert is a munka mögött. Cikkünkben három csoportra osztottuk a csapatépítő helyszíneket, melyek között mindenki megtalálja a neki valót – legyen szó budapesti szabadulószobáról, kajakozásról, hajókirándulásról vagy erdei túráról. 

 

Városi csapatépítő helyszínek

 

Nem feltétlenül kell elhagynunk a várost azért, hogy kreatív és izgalmas csapatépítő helyszínt találjunk. A fővárosban és vidéken is rengeteg olyan cég van, melyeknek pontosan ez a fajta rendezvény a profiljuk, és a vállalatok is első körben egy közeli helyszínben szoktak gondolkozni. 

 

 • Szabadulószobák: A kollégák egymással együttműködve oldhatják meg az agyat alaposan próbára tevő rejtélyeket és feladványokat. A horror tematikától elkezdve a “Rácsok mögött” elnevezésű börtön témájún át a varázsvilágig számos fajta közül választhatunk.
 • Felfedező versenyek: a város nevezetességeit turistaként ismerhetik meg a munkatársak, miközben egymással versengenek az első helyért.
 • Kreatív alkotás: festés, főzés, koktélkészítés és még egy sor kreatív műhely elérhető országszerte, ahová várják a csapatépítő rendezvények résztvevőit, hogy közösen alkothassanak valamit.

 

Irány a víz!

 

A tengerparti vagy egyéb vízparti üdülőhelyek lenyűgöző környezettel és számos tevékenységgel rendelkeznek, ezért aztán ideálisak csapatépítő helyszíneknek. Nyáron különösen előnyösek a vízpartok, nézzük, mit is lehet itt csinálni:

 

 • Vízi sportok: vitorlázás, szörfözés, jet-ski, kajakozás és még egy sor más izgalmas, különböző igényekhez illő sport.
 • Homokvárépítő verseny: a csapatok egymással versenghetnek a legkreatívabb vár címéért.
 • Strandjátékok: röplabda, frizbi, strandröplabda is szóba jöhet, melyek mindegyike hatásos stresszlevezető és közösségépítő. 
 • Hajókirándulás, vitorlázás: együtt fedezhetik fel a partmenti szigeteket vagy gyönyörködhetnek a tájban.

 

Ki a természetbe!

 

Magyarország számtalan mesés tájjal rendelkezik, ahol a munkatársak a természet lágy ölén pihenhetik ki a mindennapok fáradalmait vagy épp nézhetnek szembe új, de szórakoztatóbb kihívásokkal.

 

 • Hegyvidéki túrák: együtt fedezhetik fel a közeli hegységeket vagy dombságokat, erdőket és nemzeti parkokat, és még tudással is gazdagodnak közben hazájukról.
 • Egy közeli erdős, tisztásos területen berendezett kötélpálya, zsákban futó verseny vagy hasonló elfoglaltság igazán szórakoztató lehet, és kis büdzsét igényel.
 • Terepfutás, tájékozódási verseny, túlélőjátékok – csak néhány azok közül, amelyeknek szintén nem nagy az anyagigényük, mégis óriási szórakozást nyújthatnak.
 • Piknik, közös főzőcskézés – vagyis evés és jó társaság, nem is kell ennél jobb.

 

A szervezésnél és a csapatépítő helyszínek kiválasztásánál természetesen figyelembe kell venni a munkatársak igényeit, aktivitását és az anyagiakat is, különben nem lesz felhőtlen a csapatépítés, ha valaki nem szeret például túrázni, mégis teljesítenie kell, ha nem akar kimaradni a buliból.

 

Ha szabadulószobán gondolkoztok, keressetek fel minket elérhetőségeinken, mi pedig segítünk kiválasztani a nektek legmegfelelőbbet!