Felejtsük el az előadásokat és a kevésbé érdekfeszítő megoldásokat, ha arra vágyunk, hogy a kollégák hamar összerázódjanak. Az interaktív csapatépítés mellett teszi le a voksát minden HR-es, aki tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy egy rakás emberből közösséget csináljon.

 

A vállalati kultúra fontos elemévé váltak mára a csapatépítő rendezvények, cége válogatja, hogy ki milyen gyakran és milyen formában oldja meg ezt. Az innovációk és a hatékonyság előremozdításában kiemelkedő szerepet játszik az interaktív csapatépítés, csak nem mindegy, hogyan csináljuk. Legyen szó frissítő túrázásról vagy kreatív szabadulószobázásról, érdemes néhány dolgot átgondolni.

 

Csapatépítés – miért fontos?

 

Minden, magára valamennyit adó cég rendszeresen szervez csapatépítő eseményeket, vacsorákat vagy hétvégéket. De miért is?

 • Csökkenti a stresszt, a játékos feladatok által kiengedhetjük a hét közben felgyülemlett fáradt gőzt
 • Építi a közösséget és a csoportösszetartást
 • Fejleszti a kommunikációt és a problémamegoldó készségeket
 • Motivációt adhat a kollégáknak
 • Kikristályosodhatnak a vállalat céljai
 • Lehetőség van a kreativitás kibontakoztatására
 • Szerepe van a konfliktuskezelés elsajátításában
 • A motivált és összetartó csapatok hatékonyabban dolgoznak a mindennapok során is

 

Ezen tényezők miatt tehát a jó, interaktív csapatépítés képes hozzájárulni a vállalat sikeréhez, dolgozói személyes pozitív hangulatához is. Hiszen ha olyanokkal dolgozol, akiket közelebbről ismersz, netalán kedvelsz, és érzed, hogy a munkahelyed is törődik veled, a munkamorál és a teljesítmény is javulni fog.

 

Ötletek interaktív csapatépítésre

 

Az interaktív csapatépítés lényege, hogy nem egy konferenciateremben ülnek a résztvevők, ahol meghallgathatják, hogy milyen fontos a közös munka és az összetartás. Helyette szórakoztató feladatokon, programokon vesznek részt, ami megmozgatja őket, serkenti a fantáziát, használniuk kell a fejüket, miközben jó hangulatban telik az egész esemény.

 

A fővárosban és vidéken is számtalan ötlet közül válogathatunk. Vannak pontosan erre szakosodott rendezvényszervező cégek, akik biztosítják a helyszínt, a felszereléseket és a programokat is. De ha saját szervezésben gondolkodunk, vegyük számításba a következőket:

 • Izgalmas szabadulószoba, melyben egy azték sírkamrából vagy épp börtönből kell kiszabadulni
 • Túra a természetben
 • Sportesemény, ha aktív cégről van szó
 • Kvízest, ami az agyat dolgoztatja meg
 • Közös főzőcskézés és verseny a legjobb receptnek járó trófeáért

 

Mire figyelj a szervezésnél?

 

Mérd fel előzetesen az igényeket, hiszen nem biztos, hogy mindenki szeretne sportrendezvényen részt venni. Akit már az általános iskolai testnevelésórák is kétségbeejtettek, lehet, hogy felnőttként sem akar majd túrázni vagy kidobósat játszani. Válassz olyan programot, ami mindenkinek kényelmes és elfogadható.

 

Figyelj a költségkeretre is, ne lőj túl a célon, hiszen a túl drága program is elveheti egyesek kedvét a részvételtől.

 

Érdemes olyan helyszínt választani, mely tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető, vagy ha túl messze lenne mindenki lakhelyétől, gondolkozz szállásfoglalásban.

 

Interaktív csapatépítéssel, szabadulószobával kapcsolatos kérdésekkel keress fel minket elérhetőségeinken!