Koktélbár Budapest területén – Annyifélét találsz, hogy nem győzöl majd választani!

Budapest egy élettel és kultúrával teli, vibráló főváros, amely számos látnivalóval és gasztronómiai kalanddal várja a látogatókat. Legyünk akár helybéliek, akár turisták, biztos, hogy találunk köztük kedvünkre valót, elég csak beírni a keresőbe: koktélbár Budapest.

 

Nemcsak a hungarikumnak számító italokról – fröccs, pálinka, Unicum – híres az ország, hanem a koktélbárjairól is! Ha szereted a finom italokat, az elegáns helyszíneket és a változatos kiszolgálást, Budapest a tökéletes hely számodra. Minden kerületben találni egy-egy jó bárt, a főváros igazi paradicsom ebből a szempontból is.

 

Budapest koktélkultúrája

 

Bár a turisták nagy része a romkocsmák miatt látogat el ide, Budapest nem csak ennyit tud nyújtani. Ahogyan az építészetben, a gasztronómiában, úgy a koktélok művészetében is találkozik a történelem és a modern kultúra. Az olyan hagyományos helyek, mint a New York Kávéház vagy a Gerbeaud Ház lenyűgöző belső terei, múltja és ételei mellett pompás koktélokkal is várja a látogatókat. 

 

Azonban míg ezeknek a helyeknek is megvan a varázsa, fontos fordulópont volt néhány évtizeddel ezelőtt a “reneszánsz” időszaka, amikor a budapesti koktélkultúra egy új korszakba lépett. Ekkor nyitott rengeteg koktélbár Budapesten, és az ezekben dolgozó koktélmesterek egyre különlegesebb, egyedibb italokkal várják a látogatókat, az innovációra és a helyi, minőségi alapanyagok használatára helyezik a hangsúlyt.

 

Mára a koktélkultúra társadalmi elfogadottsága is megváltozott, már nemcsak a turisták vagy a fiatalok szokása a koktélozás, hanem egy általános szórakozási forma minden korosztály számára, hiszen nem pancsolt, rossz minőségű mixtúrákról, hanem elegáns kreációkról van szó.

 

Sőt, maguk a helyek is egyre többet nyújtanak, mint egy-egy sima ital – ilyen például a Neverland szórakoztató központunk, ami étterem, bár és szabadulószoba is egyben.

 

Koktélbár Budapest szívében – milyen alkalomra?

 

  • Első randi – alighanem emlékezetes első találkozásra tehet szert az a pár, akik a főváros egyik különleges helyszínét választják ki erre az alkalomra. 
  • Születésnap – a nagyobb belterű, társaságokat is befogadni képes koktélbárok születésnapi helyszínnek is nagyon jók, csak azt kell eldönteni, hogy az ünneplő társaság és persze maga az ünnepelt milyen stílusú bárban szeretné eltölteni az estét.
  • Csapatépítő – fentebb már említettük, hogy a Neverland nemcsak változatos italkínálattal rendelkező koktélbár, hanem szabadulószoba is egyben, vagyis az iszogatás előtt vagy után kreatív módon ismerhetik meg egymást a kollégák. Az összerázódás pedig később meglátszik az együtt elvégzett feladatok minőségén is, ezért nem szabad lebecsülni a csapatépítő erejét.
  • Ballagási ajándék – az érettségi vagy a diploma megszerzése hatalmas mérföldkő, melyhez elegáns ünneplés dukál, amihez egy koktélbár Budapesten kitűnő választás. 
  • Egy “sima” péntek – miért is kellene mindig különlegesebb alkalmat találni arra, hogy összejöjjünk a barátainkkal koktélozni? A munkahét vége pont jó indok.

 

Három Budapest és Magyarország ihlette ital

 

  • Bluebeard – Opera magyar gint, &T magyar tonikot, grenadine-t, levendulát és citromot igényel a Bluebeard fantázianévre hallgató ital, kizárólag a Neverland-ben.
  • Budapest Mule – a mindenki számára ismerős Unicum Szilva az alapja ennek a koktélnak, melyhez citromlé, 4 cl likőr és gyömbér szükségeltetik.
  • Rubik-kocka koktél – fűszeres rumból, narancslikőrből, limeléből és falernum szirupból keverjük ki ezt a kreációt.

 

Kérdéssel, kéréssel bátran keressetek fel minket elérhetőségeinken!