A kis kedvencek egyre szorosabb kapcsolatba lépnek az emberekkel, nem lepne meg ha, már több szobakutya lenne, mint munkakutya. De ki hallott még arról, hogy a szabadulószobáknak is legyen egy kutyája? Ha jártál már Neverlandben, akkor te biztos!

Aki nem tudná, Neverland egy hatalmas szórakoztatásra épülő komplexum Budapesten, a Dohány utcában. Étteremtől kezdve, báron és VIP termen át a szabadulószobákig mindent megtalálhat itt a kedves vendég. Mégis a legtöbb kérdés Berluról érkezik.

Neverland kutyusa, Berlusconi, kirobbanó jókedvvel fogad mindenkit, aki ellátogat hozzánk. Nem csoda, hogy a visszatérő vendégnek általában az első kérdése, ha Berluska nem üdvözli őket, hogy merre járhat az aranyos kölyök vizsla. A második kérdés, hogy mit jelent a neve. Ilyenkor mindig elmosolyodok, ahogyan a vendégek is és fejcsóválva indulnak a szabadulószobák felé a válasz után. Azonban azt igazán kevesen tudják, hogy ez bizony nem a teljes neve mindenki kedvenc ebének. Valójában Izabella Berlusconi-nak hívják.

Kutya a szabadulószobákban
Nézzetek meg Instagramját is: https://www.instagram.com/berlu_janos_neverland/

Jó de, hogy lehet elnevezni egy kutyát Berlusconinak?

Emlékezzetek csak vissza, hogy melyik neonlámpa előtt fotózkodnak a legtöbbet? Bizony bizony: Normal is boring.(A normális unalmas) Legfőbb jelmondatunk. Neverland minden négyzetcentiméterén figyeltünk erre, hogy igaz legyen. A konyhából volt, hogy struccburger és krokodilhús illata kígyózott kifelé.A bárunkban kommersz italt nem találsz, mindegyik egy kuriózum. Ezen kívül olyan eseményeknek adtunk helyszínt, mint a japán est, amire egy londoni sushi séfet és egy teaszakértőt hívtunk, de volt már nálunk reneszánsz bál, illetve temérdek koncertnek is otthona lehettünk! A szabadulószobákban pedig egyszer egy lámát is lehoztunk nektek egy áprilisi átverés erejére! Még csodálkozol a Berlusconi néven?

Legyen Berlusconi, de miért Izabella? Miért nem Silvio?

A szabadulószobáinkat egy amerikai piacvezető szabadulószoba hálózattól rendeltük, Izabella az egyik legkedvesebb munkatársuk, akivel találkoztunk és olyannyira számítottunk rá, hogy még a babavizsla elnevezésében is kértük a segítségét. Iza enyhén szólva ellenezte a Berlsuconi elnevezést, mi viszont már egy lánynak való keresztnevet kerestünk, a Berlusconi már eldőlt.. Szóval adott volt, hogy megtréfáljuk Izát és róla nevezzük el Neverland kedvencét.
A rövid válasz tehát az, hogy mivel Berlu szuka, ezért kellett egy név, amivel nőiesítjük.

A szabadulószobák kutyája kié is valójában és miért lófrál ennyit a bárban?

Biztosíthatlak titeket nem csak a budapesti első egységünk bárjában lófrál. Imádja elkísérni a játékosokat a szabadulószobákba, sokakkal benn is marad szórakozni. Elhihetitek, a konyhára is beszaladna, de onnan – Robi séfünk nagy sajnálatára – ki van tiltva. Még a koncert helyszínünkön is szerepelt. Igaz csak egy meetingen, amikor pici volt, és csak mi láttuk, hogy a tulaj beszéde közben egy méretes fonott kaláccsal véleményezte gazdája mondandóját.

Berluska tehát a tulaj, Josep Jordi Zaragoza Rovira és kedvese, Csenge kutyája. (Még mindig csodálkozol, hogy fura a kutya neve? A gazdájának is az, és ő is megér egy cikket!)
Josep és Csenge a hét legalább hat napján, fáradhatatlanul dolgoznak, hogy ti a legjobbat kaphassátok a bárban, az étteremben és a szabadulószobákban! Ezért tölt ennyi időt a kis vizsla Neverlandben.

Oké, de mit csinál egész nap a szabadulószobákban és a Neverlandben?

Azt elmondhatjuk, hogy nem unatkozik! Manapság fogadott öccsét, János bácsit nevelgeti. Előtte azonban, gazdáihoz hűen keményen dolgozott. Tudjátok milyen nehéz ilyen cukinak lenni egész nap?!

Kölyök vizsla a bárban
A híres kölyökkori fotó

De most komolyan, keményen dolgozott marketinges kutyaként. Az előbbi képét például hónapokig többen lájkolták, mint minket, amikor megnyitottunk itt Budapesten. Rengeteget modellkedett is, így kerül rá bárunk új, kézzel rajzolt itallapjára, amit nemsokára láthattok. Robi séfünk is konzultált vele az étterem ügyeiről, így került fel a füge-mártásos kacsahús, Berlusconi kedvence néven az étlapra.

Érzelmi trainerként mindenkinek segít a nehéz napjain. A gamemaster lányok például minden nap igénybe veszik figyelmét. Berlus gyakran el is kíséri őket a szabadulószobák visszarendezésének hosszú perceire.
Persze a nehéz munka után ő is szeret lepihenni. Néha beöltözve parádézik, volt már például rab, és vad motoros is. Természetesen Titeket is szeret igénybe venni!

Ha már elege volt a melóból gyakran csak letelepszik egy kedves vendég mellé barátkozni. Kedvenc időtöltése mégis a játék, amit János bácsival űz, néha olyan hangosan, hogy még a hangszigetelt szabadulószobákban lévők is hallják.
Persze néha kiszabadul Budapestről. Sokfelé kirándult már az országban.

Két kutya a bárban
Fogadott testvérével, Jánossal állnak modellt a bárban

Sok barátja is van: Mogyoró, a törpe uszkár kölyök, aki grafikusunké, Johannáé. Rufus a morcos agár öregúr, aki egy kedves törzsvendégünk, Szanyó mentett kutyusa és Vitéz, egy barátunk jól nevelt vizslája.

Barátokból azonban sosem elég! Ha fáradt vagy a sétához, de le kell mozgatnod kis kedvenced, hozd le hozzánk. Amíg kávézol egyet a bárban, vagy kiszabadulsz valamelyik szabadulószobánkból, addig eljátszanak a kutyák egymással. Emberbarátait is rendkívül szereti! Ha megjegyez magának, lehet még egy VIP kártyát is elcsen a számodra!

Berlu által felügyelt szabadulószobák:

  • Rácsok mögött
  • Zárt osztály
  • Máguspróba
  • Vadnyugat
  • Űrhajó