Mi a jó pizza titka, vagyis mitől lehet tökéletes ez a népszerű finomság? A minőségi tészta természetesen elengedhetetlen, de éppen ilyen fontos a pizza feltét is! A legszuperebb ízharmóniát a megfelelő alapanyagokból elkészült ízletes feltét és a szuper minőségű tészta együttesen adja. Az már persze ízlés dolga, hogy kinek, mi a kedvence. Az ismert olaszos feltétek mellett a magyaros vagy akár ázsiai jellegű és egyéb különleges ízvilágú kombinációk is kerülhetnek a pizzára. A Neverlandben megkóstolhatjátok a klasszikus ízeket is, de jó pár signature pizzából is választhattok, amelyek ínycsiklandó ízvilága biztosan rabul ejt majd benneteket! Nézzük meg most közelebbről, hogy milyen ízek valók egy pizzára!
Az ízek harmóniája: sok vagy kevés legyen a pizza feltét?
Talán ez a leginkább kérdéses része a pizzakészítésnek. Kevesen gondolnak bele, de még a klasszikus, ismertebb pizza feltétek esetében sem könnyű eltalálni a megfelelő arányokat. Az alapanyagok minősége pedig kulcsfontosságú. Csakis a pontos és megfelelő összeállítás adhatja a tökéletes ízharmóniát. A signature pizzák elkészítése pedig komoly kísérletezés eredménye. Általában az ilyen típusú pizzák egy adott étterem, vagy séf különlegességei, azaz itt a cél, hogy minél különlegesebb ízvilág jöjjön létre. Gyakran nemzetek jellegzetes konyhájához (vagy a séf által képviselt ország/régió), hozzávalóihoz köthető, így lehet mexikói, magyaros, ázsiai is. Persze mindig nagyon jó élmény egy ismert ízvilággal rendelkező pizzát elfogyasztani, de azért nem árt, ha a pizzarajongók nyitottak az újdonságok iránt is!
Minőségi alapra minőségi pizza feltét
Azért az alapokról se feledkezzünk meg, hiszen a Neverlandnél igazán egyedi módon készül a pizzatészta és sok szempontból különleges is! Ez nem egy szokványos nápolyi pizza! Mivel 48 órán keresztül fermentálódik a kovász egy jóval gazdagabb, karakteresebb ízű tésztát kapunk a hagyományos nápolyi pizzatésztához képest. Mi ragaszkodunk az autentikus itáliai alapanyagokhoz, azaz 100% olasz durumlisztet és egyedi bio gabonaőrleményeket használunk, amiből a kovász mikroorganizmusai egyedi ízeket és aromát adnak a tésztához. Ebből a pizzából minden falat igazi ízélmény!
A frissen készített roppanós szélű, belül lágy, könnyed tészta 70% feletti hidratáltsággal rendelkezik. A kovászos eljárásnak köszönhető karakteres ízekhez kevesebb só is elegendő, ennek eredményeként a nápolyi pizza elfogyasztása után nem érzel szomjúságot, mint esetleg más pizzák esetén.
Klasszikus és signature pizzák
Klasszikus, de mégis különleges
Természetesen megtalálhatók a kínálatban olyan alapok is, mint a Margherita, a négysajtos vagy a Bianca.
Az alap pizzák mellett a különleges szarvasgombás vagy a burrata ízvilág is olyan, amely biztos, hogy minden pizza rajongónak elnyeri a tetszését.
A Burratára a ricotta és az elmaradhatatlan burrata mellett pizza feltét még a pirított szicíliai pisztácia és a pesztó is. Az összeállításának köszönhetően ez a finomság nagyon szaftos, ízvilága rendkívül gazdag, hiszen a krémes feltét, a hol roppanós, hol pedig lágy tésztával is tökéletes harmóniát alkot. Enyhe és simulékony aromák keveredése a pisztáci ízével és a pesztós alappal adja meg azt a lágy harmóniát, amellyel ez az ételkülönlegesség bárki kedvencévé válhat.
A szarvasgombás változaton szarvasgombás pesztó alapra, Pecorino Romano juhsajt, érett parmezán, Lombardiai gorgonzola, Fior di Latte mozzarella, szűretlen Cordobai olaj kerül. A különféle prémium sajtok aromája gyönyörűen harmonizál a szarvasgomba édeskés, fanyar kissé animális jegyeivel. Az érett és natúrabb sajtkülönlegességek, karakteresebb vagy éppen érettebb ízvilága egymással kellemes összhangban olyan ínycsiklandó hatást ér el, hogy azonnal rabul ejt!
Signature pizzák
Választhattok igazán egyedi, különleges ízeket is! Kínálatunkban természetesen a magyaros feltét is megtalálható. De ebben az esetben sem az átlagos, már ismert ízeire gondoljatok, ugyanis ebben az esetben itt igazán egyedi hozzávalókkal dolgozunk. A füstös kolbász mellett házi körözött és tojássárgája is található a tésztán, amit erős paprika és a kovászos uborka keverékével teszünk igazán magyarossá.
A pikáns ázsiai konyha rajongóit, a kókuszos zöld curry, a szaftos konfitált csirke, a roppanós bambuszrügy, valamint a lime és a pirított mogyoró keveréke igazi thaiföldi élményben részesíti.
A házi madras curry-s joghurt alap, szaftos, fűszeres csirke pedig India tájaira kalauzol el minket.
Autentikus mexikói ízek is várnak rátok. A szaftos cochinita malac pibil, krémes guacamole, korianderes-lime-os frissességgel és cheddar sajttal alkotja mexikói pizza különlegességünk alapját. Végül ropogós házi nachos és kukorica kerül a tetejére.
Japánba vágysz? Mi szívesen elviszünk Kyotoba! A szaftos malacsült, házi kimcsi, fekete szezámmag és egy csipetnyi misós umami, shiitake gombával adja a japán ízvilág esszenciáját.
Várunk benneteket a Neverlandben, ahol minőségi, egyedi nápolyi pizzatésztánkon kívül a változatos feltétek teszik különlegessé a nálunk töltött időt és a pizzázás élményét!