Szülinapkor, konferencia levezetéseként, csapatépítő est rendezése alkalmával jól jön, ha van a tarsolyunkban néhány cím, ami privát rendezvényhelyszínhez kötődik. Hiszen sokkal jobb úgy bulizni és kikapcsolódni, hogy közben nem zavarunk másokat és ők sem zavarnak minket.

 

Manapság egyre keresettebbek a privát rendezvényhelyszínek, hiszen ugyan egy kocsmának vagy étteremnek megvan a maga hangulata a nyüzsgéssel és jövés-menéssel, sokkal jobban oda tudunk figyelni egymásra, ha egy különteremben rendezünk eseményt.

 

Mitől lesz tökéletes egy privát rendezvényhelyszín?

 

A tökéletes privát rendezvényhelyszínnek számos szempontnak kell megfelelnie. Ezek közül a következők a legfontosabbak:

 

  • A rendezvény létszáma – ha egy nagy céges eseményről van szó, akkor értelemszerűen nagy méretű termet vagy rendezvényközpontot kell kinéznünk, ha születésnapi buliról, akkor jó a kisebb méretű is. 
  • Megközelítés – fontos, hogy jól megközelíthető helyet válasszunk, amit autóval és tömegközlekedéssel is könnyen el lehet érni. 
  • Komfort – a helyszínnek kényelmes, kellemes környezetet kell biztosítani a vendégeknek. Ehhez hozzátartozik a megfelelő ülőhelyek, a hőmérséklet, a világítás is, de a rendezvény céljától függően a további szolgáltatások is.
  • Szolgáltatások – ehhez át kell gondolnunk, hogy szeretnénk-e majd enni-inni, fontos-e a saját catering vagy mi oldjuk meg az étkeztetést, szükség van-e technikai felszerelésre, személyzetre, zenére?
  • Végül, de nem utolsósorban az ár is mérlegelésre ad okot, hiszen fontos szempont, amit bele kell építeni az esemény költségvetésébe.

 

Milyen típusú privát rendezvényhelyszínek léteznek?

 

Itthon és külföldön is privát rendezvényhelyszínek széles választéka áll rendelkezésünkre, amelyek különböző igényeket elégítenek ki. Ezek közül válogathatunk bátran, attól függően, hogy milyen típusú rendezvényt szervezünk. A kultúrházak és közösségi terek – az előbbi nevéből fakadóan – gyakran adnak otthont kulturális rendezvényeknek, előadásoknak, de kibérelhetőek privát célokra is. Sok hotel és szálloda nyújt lehetőséget privát bérlésre konferenciatermek és egyéb helyszínek képében. Országszerte ezenkívül sok, direkt ilyen célokra épített rendezvényközpontot találunk, ám ezek ára jellemzően magasabb lehet. Éttermeket is kibérelhetünk kisebb összejövetelekre, és persze a mi szabadulószobánkkal kapcsolatban is gyakran felmerül a kérdés, hogy például az Azték sírkamrából való kijutást össze lehet-e kötni egy privát bulival? A válasz természetesen: igen.

 

Így tudjuk kiválasztani a tökéletes helyet

 

Válaszoljuk meg az alábbi kérdéseket, és ha minden megvan, már körvonalazódni is fog előttünk, hogy milyen helyet kellene felhívnunk és kibérelnünk.

 

  • Mi a rendezvényünk célja és jellege?
  • Mekkora a vendéglista, kik jönnek majd el biztosan? Milyen korosztályból érkeznek?
  • Mekkora a költségvetésünk, mit tudunk megoldani “okosba’”, és mi az, amire mindenképp ki kell adnunk kisebb-nagyobb összeget?
  • Milyen szolgáltatásokat biztosítanak az általunk kinézett helyek?
  • Van-e lehetőség helyszínbejárásra? Ha ez megvolt, melyik a legszimpatikusabb?

 

Ezek alapján könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő privát rendezvényhelyszínt a csapatépítőre, szülinapra vagy amire csak szeretnénk. Kérdéseiddel, terembérléssel kapcsolatban bátran keress fel minket elérhetőségeink egyikén!