Ha már hallottál a szabadulószoba játékról, de még sosem volt lehetőséged kipróbálni, itt az ideje, hogy megtedd! Keríts 3-4 főt, akikkel nem bánod, ha bezárnak egy helyiségbe egy órára, és indulhat is a közös fejtörés és szórakozás.

 

A szabadulószoba játékok nagy népszerűségnek örvendenek világszerte már legalább tíz-tizenöt éve. Magyarországon a fővárosban és vidéken is tucatnyi olyan hely várja az izgalomra vágyókat, ahol különböző hangulatú szabadulószobákból kell kijutni meghatározott idő alatt. Szülinapi helyszínnek, csapatépítőnek sem utolsók ezek a programok, de ha “csak” egy sima péntek estéről van szó, akkor is pompás ötlet lefoglalni egyet.

 

Amit a szabadulószobáról tudni érdemes

 

A kilencvenes évek videójátékaiig kell egészen visszamennie annak, aki a szabadulószoba játékok “forrását” keresi. Az ekkor piacra dobott “room escape” tematikájú programokban rejtvényeket megoldva kellett egyik helyszínről a másikra továbblépni. A kétezres években ez a koncepció kijutott a számítógép virtuális világából, és elkezdtek megépülni az első valódi szabadulószobák. Ahogy teltek az évek, világszerte nagyon népszerűvé váltak, és ma már aligha találni olyan fővárost, ahol ne lenne legalább egy szabadulószoba. 

 

A cél a meghatározott időn belüli kijutás, melyet rejtvények nehezítenek meg. Kérdésekre, fejtörőkre kell válaszolnia az ajtó mögé bezárt játékosoknak, akik általában 2-5 fős csapatokban szállnak szembe a feladattal.

 

A szabadulószoba számos tematika köré épülhet, melynek csak a készítők, tulajdonosok fantáziája szab határt. Vannak varázsvilágot, nyomozást, westernt, pszichiátriai intézetet vagy épp horrorfilmek világát feldolgozó szobák is. Ezekhez igazodnak majd aztán a bennük elrejtett kulcsok, lakatok és zárak, és ezek alapján kell majd a végső célt elérni.

 

A szabaduláshoz segítő kezet nyújt a játékmester, akitől lehet meghatározott alkalommal kérdezni is, ha elakadnánk a játék során.

 

Milyen alkalmakkor nagyszerű időtöltés?

 

Ahogy említettük, sok eseményre foglalható a szabadulószoba játékos, izgalmas jellegénél fogva. Lehet egy születésnapi program egyik eleme, csapatépítőként is funkcionálhat, ünnepelhetünk itt ballagást, baráti összejövetelt, családi találkozót is. 

 

Miért népszerű a szabadulószoba játék?

 

  • Fejleszti a csapatmunkát, mert a szabadulószoba játék során a résztvevők együttműködése elengedhetetlen. Csakis közös erővel (jobban szólva ésszel) tudnak kijutni a lakat mögül. Az összehangolt munka pedig segíthet a problémamegoldó készségek fejlesztésében egyénileg és csapatszinten is.
  • Izgalmas kihívásokat tár elénk, mert a bent található rejtvények és feladványok változatosak, amik folyamatosan próbára teszik az agyfunkciókat és a kreatív gondolkodást.
  • Nem kell hozzá erő vagy lexikális tudás, sokkal fontosabb a logika.
  • Nem korhoz kötött, fiatalok és idősek ugyanúgy élvezni fogják.
  • Kikapcsolódást és szórakozást biztosítanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hiszen a szabadulószoba játékok magával ragadják az embert. 
  • Adrenalinnal látja el a játékosokat, a rejtvények megoldása közben tovább fokozódik a játék intenzitása, aminek segítségével szuperül el lehet szakadni a mindennapoktól egy-másfél órára.

 

Elérhetőségeinken állunk rendelkezésedre, ha foglalással vagy bármi mással kapcsolatos kérdésed akad!