Céges buli ötleteket keresel, mert közeleg az év vége, és már minden helyszínen többször voltatok, nehéz összerántani a társaságot és valamilyen különleges élményre vágytok? Állj és ne tovább, nagyon is jó helyen jársz.

 

A céges buli ötletek kitalálása általában a HR feladata, de nem minden vállalatnál működnek így a dolgok. Van, hogy a vezetőségre vagy épp a beosztottakra, csapattagokra hárul a szervezés felelőssége, így ez a cikk igazából mindenkinek szól, akinek valaha is céges bulit kellett szerveznie. Ezek az események a munkatársak összekovácsolásának és a csapatépítésnek kiváló alkalmai. Erről jut eszünkbe: miért nem mentek szabadulószobázni?

 

Céges buli ötletek – erre figyelj

 

Marika tavaly a pénzügyről arra panaszkodott, hogy túl hangos volt a zene, Lajosnak egy másik bulin nem tetszett, hogy nem volt elég étel, a marketinges lányok pedig sokkal izgalmasabb elfoglaltságra vágytak. Ismerős? Sosem lesz tökéletes egy esemény sem, mert mindig lesznek olyan kollégák, akik máshogy szervezték volna meg. Így már az elején el is engedheted a tökéletességre törekvést, inkább arra figyelj, hogy a többség jól érezze magát.

 

Kérdezz körbe, hogy hányan érnének rá egy céges bulira, milyen profilú eseményben gondolkodj és mennyi a bulira szánt összeg? Szeretnének enni-inni is, vagy csak valamilyen érdekes programra van igény? Ki jönne autóval és ki tömegközlekedéssel? 

 

Ha az evés-ivásra igen a válasz, és szeretnétek külön termet is, vannak olyan szabadulószobák, ahol a játék előtt-alatt-után lehetőség van vacsora elfogyasztására is, a külön teremnek hála senkit sem zavartok, és titeket sem zavarnak a többi vendégek.

 

Figyeld meg azt is, hogy milyen a csapat összetétele korosztályok szerint, és ezek alapján foglalhatsz szabadulószobát – mondjuk egy izgi vadnyugati rablásos tematikájút.

 

Miért pont szabadulószoba?

 

  • Mert együttműködést igényel: a szabadulószobákban a csapattagoknak együtt kell működniük ahhoz, hogy sikeresen teljesítsék a feladatokat. Ez kiváló módja annak, hogy a munkatársak megismerjék egymást egy új oldalról és erősítsék a csapatszellemet.
  • Mert izgalmas és szórakoztató: a szabadulószobák egyedi élményt nyújtanak, amik felpezsdítik a hangulatot.
  • Mert emlékezetes, és nincs hozzá hasonló: azért illik a céges buli ötletek sorába, mert erről biztos, hogy a csapat még sokáig mesélni fog.
  • Mert nem kell hozzá képzettség vagy erő, csak a józan paraszti ész és némi logika.

 

Milyen szabadulószobák léteznek?

 

Amilyen csak a szobák létrehozóinak fejében ki tudott pattanni. Sci-fi, fantasy, vadnyugat, kórház, börtön, zárt osztály is lehet a tematika, de elkalauzolhat minket egy-egy helyszín a varázsvilágba, Sherlock Holmes irodájába, maffiózók laktanyájához, Csernobilba, egy azték sírkamrába. Rabolhatunk bankot vagy postakocsit, de menekülhetünk sorozatgyilkos karmaiból is. 

 

Nem is feltétlenül kell egyet választania a csapatnak, ugyanis minden szobában általában maximum 5-6 fő részvételével élvezhető a játék, így ha többen vagytok, folyhat párhuzamosan is a szabadulás. A végén pedig összevethetitek egy finom koktél vagy vacsora felett, hogy kinek melyik sikerült jobban és ki volt a legügyesebb, legfurfangosabb dolgozó.

 

Ha még mindig nem kristályosodott ki a céges buli ötletek egyike sem, csörögj ránk vagy írj nekünk. Igyekszünk gyorsan válaszolni és felelni minden felmerülő kérdésedre. Jó szervezést!