Egy vállalati csapat összekovácsolása nem kis feladat manapság. A jól bevált, de már kissé megkopott “közös dagonyázás” – azaz a vállalati vacsorák és italozások nélkülözhetetlen kiegészítőivé váltak a csapatépítő játékok.

Mi szükség a csapatépítő játékokra?

Sok mindenben jellemző ránk magyarokra, hogy a nyugati civilizáció szokásaiból próbálunk tanulni és itt főleg az Amerikai Egyesült Államokat hoznám fel példaként. A rendszerváltás után azt gondoltuk, hogy gyorsan behozhatjuk a jóléti társadalmakhoz történő felzárkózást, ha átvesszük azok szokásait.

Abban bíztunk, hogy nálunk is minden ugyanúgy működni fog, mint az USA-ban, gond nélkül használható a tudás, a technológia. Gondoljunk csak például a rengeteg sikerkönyv megjelenésére, amivel párhuzamosan megjelentek a Multi Level Marketing és a Biztosításközvetítői üzleti modellek. Kéretlen telefonos invitációk mindenféle kétes üzleti találkozókra.

30 évvel ezelőtt itthon nem hallottál csapatépítésről még nyomokban sem, csapatépítő játékokról aztán meg végképp. Úgy vélem a nagy multi cégek hozadékai ezek, melyek szintén úgy gondolták, hogy ami otthon működött, az nálunk – magyaroknál is működni fog. És láss csodát, ebben nem is tévedtek. Észrevették ugyanis, hogy azoknál a vállalati struktúráknál, ahol az unalmas és protokolláris vállalati vacsorákat játékos, különféle kapcsolatteremtésre ösztönző feladatokkal egészítik ki, ott jobb emberi és munkatársi kapcsolatok alakulnak ki.

Miért fontos a jó emberi és munkatársi kapcsolat?

A válasz igen egyszerű: A jó emberi és munkatársi kapcsolat egyenes arányban van a vállalati profit növekedésével. Ennek oka pedig az, hogy azok az emberek, akik egy jó csapatban jól érzik magukat, azok számára a munka elvégzése nem megerőltető feladat. Feladatai elvégzése élvezetessé válnak, keresi munkatársaikkal az együttműködés lehetőségét – sokszor a vállalat és a saját érdekein túlmenően is cselekszenek, főként a közösség érdekében.

A csapatépítő játékok hozzájárulnak egy olyan közösség létrejöttéhez, mely mágikusan összekovácsolja a csapat tagjait és ez az összetartó erő rendkívül sok konfliktusnak és támadásnak is ellenáll. Észrevették ugyanis, hogy az emberekben óriási a késztetés a közösséghez való tartozásra. Ez a késztetés olyan erős tud lenni, hogy az egyén képes saját érdekeit is alárendelni a közösséghez való tartozás és annak megfelelése érdekében.

Hol rendezzünk csapatépítő játékokat?

Régebben a vállalatok azzal próbálkoztak, hogy a cég telephelyén szervezték meg a különböző teljesítményértékelő és elismeréseket átadó rendezvények keretében a vállalati vacsorákat, és ezt színesítették ilyen játékos programokkal.

Később észrevették, hogy amikor a kollégákat kimozdítják a megszokott munkahelyi szférájukból – a kis komfortzónából, akkor sokkal nyitottabban viselkednek és befogadóbbá válnak. Napjainkban már nem csak a multik világában, hanem a kis és középvállalkozások életében és megszokottá válnak a különböző területekre kihelyezett vállalati rendezvények, csapatépítő játékok. Ezek megrendezésére az alábbi szempontok a fontosak:

  • Az ideális helyszín, ahol egyszerre elférnek az emberek, de kisebb csoportokra bontva is lehet hatékony közösségépítő tevékenységet végezni velük
  • Nem árt, ha a hagyomány elvén meg tudod etetni és itatni is őket – de azért nem baj, ha ez nem egy útszéli kifőzde …
  • Bizonyos létszám és egyedi igények által vezérelve lehet beltéren és kültéren egyaránt jó csapatépítést összehozni.
  • Jó lehet a barkóbázás is bemelegítésnek, de célszerűbb ingerekben gazdag helyszínt és csapatépítő játékokat választanod.

A Neverland felnőtteknek épített meseországa arra vállalkozott, hogy kielégítse számodra mindezeket az igényeket. A csapatépítő ötletek kifogyhatatlan tárházával várunk benneteket beltéri csapatépítés és a kültéri csapatépítés programjainkon egyaránt.