Mindig hatalmas fejtörést tud okozni egy közelgő eseményre való ajándékvásárlás, legyen az szülinap vagy évforduló. A tárgyi ajándék lehetőségek végesek. Egy idő után azon kapjuk magunkat, hogy az utolsó pillanatban megveszünk valamit, amire az ünnepeltnek valójában nincs is igazán szüksége. Bekerül egy szekrénybe vagy fel a polcra, ahol csak a helyet foglalja és porosodik. Van azonban valami, amivel sosem lehet mellé lőni: mégpedig a különböző élmény ajándék ötletek.

Ezeknek ugyanis nagyobb értéke van, mint a tárgyaknak, ráadásul annyi féle élmény lehetőség létezik, hogy minden személyiségtípushoz megtalálhatjuk a megfelelőt. Cikkünkben bemutatunk néhányat, amiktől tutira minden ajándékozott kiugrik a bőréből. Reméljük, hogy ezek az élmény ajándék ötletek most jó pár évre leveszik az ajándékon való agyalás terhét.

Az ötleteket kategóriákra bontottuk, így minden személyiséghez megtalálhatod a hozzá passzoló élményt.

Kalandos élmény ajándék ötletek

Szabadulószoba

Picit kalandosabbra vennéd a dolgot? Akkor irány a Neverland szabadulószobák egyike! Válaszd ki azt a szobát, amit a szülinapos tutira imádni fog, legyen az egy varázslatosabb témájú, például gyerekeknek, vagy egy egészen horrorisztikus kiszabadulás felnőttek részére.

élmény ajándékba

Dolgozzatok össze, szabaduljatok ki és nyugtázzátok, hogy milyen jó kis csapatot alkottok és hogy együtt bármire képesek vagytok!

Utazás

Minden kalandvágyó személyiség életében fontos szerepet játszik az utazás. Számukra nem is tudnál értékesebb ajándékot adni, mint egy külföldi út. Hogy egy híres európai nagyvárosba menne, vagy merészebb és egyenesen egy másik kontinensre látogatna el? Azt csak te tudhatod, hiszen te ismered. Egy a lényeg: egy utazással nem tudsz mellé lőni.

Kalandpark

A szülinapos imád kúszni, mászni? Nézzetek ki egy csúcsszuper kalandparkot és védősisakokat fel! Teljesítsétek a pályákat és mérjétek, ki a leggyorsabb és legügyesebb. Garantáltan hatalmas élmény lesz. Ha a kalandról fotókat is szeretnétek készíteni, azt mindenképp olyan csinálja, aki épp a földön tartózkodik, hiszen a legtöbb pályán fontos, hogy odafigyeljetek és kapaszkodjatok.

Élmény ajándék ötletek: Csodák Palotája

Ha valahol, akkor a Csodák Palotájában garantált a szórakozás. Az iskolapadban a fizika, kémia és egyéb tudományok nem tartoztak a kedvelt tárgyak közé. A CSOPA-ban viszont imádni fogjátok. Járjátok végig a helyiségeket és ámuljatok a tudomány csodáin! Csináljatok magatokról és egymásról mókás képeket és ne hagyjátok, hogy az illúziók megtévesszenek titeket!

Élmények lóháton

Ha élmény ajándék ötletek után kutatsz, érdemes olyan lehetőségeket is keresni, ahol állatokkal együtt vehet részt a kalandban. Az állatok közelsége az egyik legjobb módja a lelki egészség fenntartásának. A lovaglás pedig kifejezetten jót tesz a fizikai egészségnek is. Járjatok be egy gyönyörű tájat lóháton, vagy etessetek, vezessetek és simogassatok alpakákat.

Nyugisabb élmény ajándék ötletek

Vacsora élmény

A rohanó hétköznapokban alig szánunk minőségi időt az étkezésekre. A munkahelyi ebédszünetben gyorsan bekapunk valamit, este pedig a legtöbbször már nincs kedvünk nekiállni főzni. Helyette rendelünk és a TV előtt fogyasztjuk el. Éppen ezért egy hangulatos étteremben elfogyasztott mennyei vacsora jó módja annak, hogy kiszakadjunk a mindennapokból. Lehetőséget ad arra, hogy elegánsabb öltözéket viseljünk és kikapcsolódjunk, vagy éppen feltöltődjünk. Az ünnepelt biztosan örülni fog, hogy nem lesz gondja a vacsorára aznap este.

élmény ajándék

Főzőtanfolyam

Nemcsak enni, de elkészíteni is szereti? Ha a szülinapos egy konyhatündér, vagy ha nem is éppen az, de imád kísérletezni, új recepteket felvenni a repertoárjába, akkor egy főzőtanfolyam tökéletes ajándék lehet a számára. Olasz, indiai vagy mexikói? Derítsd ki, melyik ország konyhája érdekli a legjobban és keress főzőtanfolyamot ennek megfelelően. A legtöbb helyen valószínűleg több különböző nemzet konyhája közül is válogathatsz, de járj utána alaposan, mielőtt beiratkoznátok. Menjetek el akár párban vagy többen is a kurzusra, ahol nem csak a finom ételek, de így a jó hangulat is garantált lesz.

Élmény ajándék ötletek: Macaron készítő kurzus

Mindannyiunknak van egy édesszájú ismerőse, aki sosem tud ellenállni a gusztusos süteményeknek. Pont neki készülsz ajándékot venni? Akkor érdemes megajándékozni egy Macaron készítő tanfolyammal. Megdolgozhat érte, mielőtt nekiesik megenni az összes apró kis francia édességet. Budapesten és a nagyvárosokban biztosan találsz olyan szolgáltatót, amelyik ezzel foglalkozik. És ide szintén elmehettek együtt vagy nagyobb társasággal is, hogy fokozzátok a mókát.

Masszázs

Közeleg a szüleid sokadik házassági évfordulója? Hogy is tudnák kellemesebben megünnepelni, mint egy páros masszázzsal? Egy minden testrészt jól átgyúró masszázsnak mindenki örül, ami után kipihenten és feltöltődve vághatnak neki a következő hosszú, közös éveknek. Ha pedig párodnak adnál olyan ajándékot, amivel te is jól jársz, menjetek el ti egy páros masszázsra, így a szülinap vagy évforduló mindenkinek jól telik majd.

élmény ajándék

Kiállítás

Az ünnepelt érdeklődik a művészetek iránt? Szerencsére rendszeresen van lehetőség különböző kiállítások megtekintésére. Akár a festészet, szobrászat vagy zene világa érdekli, biztosan megtalálod azt, amelyik lenyűgözi, és ahol tátott szájjal bámulja majd a kiállított darabokat. A történelmet kedvelőknek pedig számos múzeumba is lehetőségük van ellátogatni.

Extrémebb élmény ajándék ötletek

Tandemugrás

Ha az ünnepelt vérmérséklete bírja, sőt kifejezetten igényli, akkor dobd be a mély vízbe, akarom mondani, ki a repülőből! Bárhol is jár, keresi az extrém helyzeteket? Folyton elemében van és adrenalin hiánya van? Ideje befizetni egy tandemugrásra. Biztosan felejthetetlen élmény lesz a számára, amit még évekig mesélni fog.

Repülőgép tesztvezetés

Kiugrani azért nem szeretne belőle, de szívesen vezetne egy igazi repülőgépet vagy helikoptert? Vidd el az ünnepeltet egy élményrepülésre, ami során kevésbé lesz lehetősége a tájat csodálni. A gép irányítását ugyanis a megfelelő magasság elérése után át kell vennie. A fantasztikus élmény mellett egy ilyen sztorival évek múltán még az unokáknak is lehet menőzni.

Élmény ajándék ötletek: lövészet

A szülinapos nagy akciófilm rajongó? Fizesd be egy élménylövészetre, ahol igazi fegyvereket próbálhat ki. Olyanokat, amikkel kedvenc karakterei is elteszik láb alól a rosszfiúkat. Ha pedig társaságban jobban élvezné az élményt, menjetek többen és versenyezzetek, ki tud több lyukat lőni minél közelebb a céltábla közepéhez.

Élményvezetés

Az ünnepelt imádja a sportkocsikat, de még sosem ült egyben sem? Vagy ült már benne, de nem vezette? Épp itt az ideje! Az ország több részén is van lehetőség élményvezetésre, ahol a legkirályabb és persze egyben a leggyorsabb sportkocsikat lehet kipróbálni. Mogyoródon a Hungaroring pályáját is ki lehet próbálni ezeket az autókat, így pillanatok alatt Forma1-es pilótának érezheti magát. Adrenalinból nem lesz hiány.

élmény ajándék ötletek

 

Élmény ajándék ötletek: száguldozás vízen

A sebesség földön, vízen, levegőben egyaránt ellát kellő mennyiségű adrenalinnal. Ráadásul mindegyik másfajta élményt nyújt. Ha inkább a vizet választanátok, üljetek motorcsónakba és száguldozzatok a Balatonon. Egyes helyeken, például Gyálon a Fundy tavon még jetskizésre is van lehetőség.