Bármilyen profilú cégről legyen szó, a kollégák összekovácsolása elengedhetetlen. Hét közben ugyanis hiába töltünk minden napot együtt, munkakörnyezetben legtöbbször nem kerül sor arra, hogy jobban megismerjük egymást. A munkaidőn kívül közösen töltött idő viszont nagyban hozzájárul ahhoz, hogy összetartó csapat alakuljon ki. Szervezhetünk kötetlen csapatépítő programokat, de olyat is, ahol közös feladatok hozzák közelebb egymáshoz a kollégákat. Egy a lényeg: hogy mindenki jól érezze magát és legyen lehetőségünk beszélgetni. Vicces csapatépítő játékok felnőtteknek? Íme, a kedvenceink!

vicces csapatépítő játékok felnőtteknek

Zenéljetek! 

Nem kell megijedni, semmi komoly zenei tudás, de még csak hangszerek sem szükségesek ehhez a játékhoz. Persze előny, ha mindkettőből van legalább egy minimális minden csapatban. Az viszont garantált, hogy sokat fogtok nevetni, hiszen ez a vicces csapatépítő játékok egyik legjobbja.

Előkészületek: Írjatok fel papírcetlikre különböző zenei műfajokat, annyit, ahány csapatra tudtok oszlani. Jó, ha egy csapatban legalább 3-an vagytok, de minél többen, annál jobb. Tegyétek ezeket a fecniket egy tálba vagy kalapba, amiből majd húzni tudtok.

Feladat: Minden csapatból egy valaki húzzon ki egy cetlit a kalapból. Ha az összes zenei stílust kiosztottátok csapatonként, ideje elvonulni és komponálni. Bármilyen hangszert vagy hangszerként használt tárgyat felhasználhattok, emellett természetesen az énekhangotokat is. A lényeg, hogy minden csapat hozzon össze egy mini, „egydalos” koncertet a saját zenei műfajában. Természetesen minden bandának elő is kell adnia a szerzeményét.

Vicces csapatépítő játékok felnőtteknek: szabadulószoba 

Az egyik leghatékonyabb csapat összekovácsoló játék a közös szabadulás. Ennek során ugyanis igazán össze kell fogni ahhoz, hogy sikeres legyen a feladatteljesítés. A Neverland több témában is rendelkezik szabadulószobával, így választhattok az ijesztő horror szobáktól a varázslatos Harry Potter ihlette szobán át egészen az akciódús Csernobil vagy vadnyugati témáig mindent.

vicces csapatépítő játékok kollégáknak

Előkészületek: Alkossatok 2-7 fős csapatokat és vegyétek szemügyre az összes lehetséges szabadulószobát a Neverland oldalán. Csapatonként válasszatok egyet és foglaljatok időpontot.

Feladat: A feladat igen egyszerű, ám annál izgalmasabb és mókásabb: szabaduljatok ki időben a választott szobából! Ez egy remek lehetőség arra, hogy kiderüljön, kinek mi az erőssége. Mindenki segítsége kelleni fog, hogy sikerüljön teljesíteni a küldetést. Higgyétek el, rengeteget fogtok nevetni.

Sztorizgatás

Ez a feladat tutira az egyik legviccesebb lesz az össze közül. Remekül képes beszélgetéseket elindítani és még a könnyetek is ki fog csordulni a nevetéstől.

Előkészületek: Ehhez a csapatépítő játékhoz nem kell semmi más csak egy asztal, egy tömb post-it és tollak.

Feladat: Üljétek körül az asztalt és mindenki ragadjon íróeszközt és post-itokat. Dobjatok fel témákat, ilyenek lehetnek például az iroda, állásinterjú vagy csapatépítők. A megadott téma kapcsán mindenki vesse post-itra a kedvenc sztoriját. Elegendő csak vázlatosan, hiszen ha mindenki leírta, egyesével el kell mesélnetek egymásnak. Mindenképp kapcsolódnia kell a bedobott témához, de lehet olyan történés is, amiről csak te tudsz. Például, hogy hogy élted meg az állásinterjút, vagy azt, amikor felhívott a vezetőd, hogy felvett. Természetesen rengeteg olyan sztori fog eszetekbe jutni, amiben mind részt vettetek.

Valószínűleg ugyanarról a témáról mindenkinek más fog beugrani, így nem kell aggódnotok, hogy esetleg unalmas lesz a játék. Ráadásul igazán vicces lesz majd felemlegetni ezeket a közös sztorikat, vagy újakat hallani.

Rajzold, amit hallasz! 

Vicces csapatépítő játékok felnőtteknek? Ez garantáltan az.

Előkészületek: A játékhoz 2 fős csapatokra lesz szükség, valamint asztalra, papírra és íróeszközökre. Emellett szükség van egy személyre, akinek előre el kell készítenie néhány rajzot is, de ezeket csak ő láthatja előzetesen. Az ábrákat külön papírra rajzolja és legyenek minél egyszerűbbek, például hóember, ház pálcika ember stb.

Feladat: Üljetek asztalhoz párosával és a rajzoló személy minden pár egyik tagjának adjon egy rajzot, a másik személynek pedig egy üres papírlapot. Ő nem is láthatja a rajzot, csak az, aki megkapta. Az a fél, akinél a rajz van instrukciókat ad párjának, aki ezek alapján megpróbálja lerajzolni pontosan azt, ami az ábrán látható, pontosan úgy, ahogy és ahol az a lapon elhelyezkedik. A nyertes páros tehát az lesz, amelyik rajza a leginkább hasonlít az eredetire.

A feladat lényege, hogy nagyon pontosan kommunikáljanak a párok egymással. Minden centi, dőlésszög és forma számít! És a vicces része? Nos, mivel a legtöbb kolléga nem Picasso, valószínűleg a hasatokat fogjátok majd az egyes alkotásokat látva.

Vicces csapatépítő játékok felnőtteknek: mennyire ismeritek az irodát? 

Ez a játék természetesen azoknak a cégeknek, csapatoknak jó, akik a hét nagy részét az irodában töltik. Ha teljesen home office-ban vagytok, akkor ezt a feladatot átugorhatjátok.

Előkészületek: A játékot megelőzően válasszatok ki egy játékvezetőt, aki körbejárja az irodát és azzal kapcsolatos kérdéseket ír fel egy papírra. A játékvezető próbáljon meg se túl könnyű, se túl nehéz kérdéseket kitalálni, mint például „Milyen színűek a tárgyaló falai?” vagy „Melyik asztalokon található növény?”. Ezen kívül mindenkinek szüksége lesz post-itekre és íróeszközökre, valamint egy közös nagy asztalra, ahol majd írni tudtok és ahonnan nem látjátok be az iroda minden sarkát.

Feladat: A játékvezető ezután hangosan felolvassa a kérdéseket, amire mindenkinek le kell írnia a saját válaszát. Azonnal ki fog derülni, hogy ki mennyire jár nyitott szemmel az irodában a monoton munkanapokon. Ha nem elég izgi a játék, feldobhatjátok, mégpedig azzal, hogy nem csak az irodáról szólnak a kérdések, hanem egymásról. Például „Sorold fel az összes szemüveges kollégádat!” vagy „Kinek mi a hobbija?”.

Régi fotók? Naná! 

Egymásról régi fotókat nézegetni még családon belül is nagyon vicces tud lenni, hát még ha a kollégáidról van szó. Ideje feltúrni a régi családi albumokat!

Előkészületek: Mindenki gyűjtsön össze saját magáról néhány régi képet, lehetőleg olyat, amin 4-5 éves. Ez az a kor ugyanis, amikor még épp hogy hasonlít önmagára, mégis feladhatja a leckét a többieknek. Ismét szükség van egy játékvezetőre is, hogy semmiképp se lehessen csalni.

Feladat: A játékvezető gyűjtse össze mindenkitől a képeket és keverje össze azokat, majd tegye ki egy asztalra össze-vissza. A többiek feladata, hogy kitalálják, hogy melyik fotó kihez tartozik. Hogy ne érjen véget túl hamar a játék és hogy jobban megismerhessétek egymást, a játék végén mindenki meséljen el magáról egy kiskori sztorit, akár valamelyik fotóhoz kapcsolódót.

Gondolom, kétséged sincs afelől, hogy a fotókat látva és a sztorikat hallva az egész iroda hangosan fog nevetni a játék alatt. De nem csupán ez a célja a játéknak. A történetmesélés által még inkább megismerhetitek egymást, egymás gyerekkorát, ami segíthet abban is, hogy hogyan viszonyuljatok egymáshoz a mindennapokban.